Pro výkon

Znáte cvičení s ručníkem?

Pohyb
Cvičení

Vše, co potřebujete vědět o cvičení ručníků - část jedna

Cvičení s ručníkem  bylo v poslední době všude zmiňovanou novinkou , slibné rychlé hubnutí a snížení tuku v břiše bez náročných cvičení, jednoduše opravou chyb držení těla. Fyzioterapeuti žádají lidi, aby cvičení používali opatrně, protože to může způsobit svalové napětí, křeče, nervové štípnutí nebo herniaci disku. Dobré držení těla způsobuje, že vaše břicho vypadá plošší, ale nezapomeňte, že tuk může být „spálen“ pouze dynamickými činnostmi, které zahrnují velké svalové skupiny.
 
Tato dvoudílná série vám ukáže, co se stane s vaší páteří při cvičení s ručníkem, jaká jsou rizika a na co si dát pozor, pokud se rozhodnete cvičení vyzkoušet sami.

Cvičení s ručníkem

Podle japonského lékaře, který vynalezl cvičení s ručníkem, spočívá příčina zvýšené obezity v chybách držení těla, které lze napravit jednoduchým cvičením. Představa je, že pokud strávíte 5 minut denně ležením na zádech s podepřením navinutého ručníku pod spodní část zad, držení rukou a nohou v určité poloze, začnete vnímat  účinek již po několika prvních  dnech.
 

Co na to Vaše páteř?

Páteř je schopna plnit složité funkce díky sofistikované struktuře: skládá se z 33 až 35 obratlů, 23 disků, malých kloubů, vazů a svalů. Každý obratel je připojen k obratli nad a pod ním dvěma malými klouby. Páteř je hlavní osou a otočnou částí našeho těla. Díky svým mechanickým vlastnostem je  zároveň flexibilní a stabilní. Její přizpůsobivost je mimořádná. Nedostatek pohybu a nadměrné zatížení může narušit rovnováhu svalů zodpovědných za držení těla, a bylo prokázáno, že to vede i ke zvýšení chyb držení těla.
Postavení pro ručníkové cvičení  vyžaduje použití celé škály pohybů páteře, krku a ramen v plném rozsahu. Sedavý životní styl, neustále nás nutící se naklánět vpřed (např. Sledování televize, používání počítače nebo telefonu atd.), Vývoj věku a nemoci (např. výhřez (hernie) disku (výhřez meziobratlové ploténky), skolióza) drasticky snižují naší flexibilitu páteře.
 
Postavení pro cvičení s ručníkem vyžaduje, aby se páteř plně ohýbala dozadu, zatímco drží pozici. To může snadno vést k křeči nebo zádovým křečím nebo namáhání, nadměrnému zatížení ramen a sevření nervu v krku nebo dolní části zád. Poloha ručníku a paží dává bederní páteř do zcela klenuté polohy, což znamená, že malé klouby mezi obratly jsou v plně uzavřené poloze. To ponechává minimální prostor pro nervy, které opouštějí obratle, a tyto nervy lze snadno sevřít.
Není  tak těžké uhodnou problémy s bezohledně vedeným cvičením. Druhý článek v řadě upozorní na další rizika spojená s cvičením. Nezapomeňte si vždy doplnit informace o možných účincích nových forem stravy nebo cvičení, které mohou mít vliv na zdraví vašich kloubů . Udržujte své klouby zdravé pravidelným a plánovaným užíváním doplňků na ochranu chrupavky, které jsou k dispozici v lékárnách
 

Možná vás bude zajímat

15 tipů pro zdravé klouby
15 tipů pro zdravé klouby
Dodržování těchto doporučení od ranného věku může výrazně prodloužit zdraví vašich kloubů.
 
Číst více
Cvičení  k posílení svalů
Cvičení k posílení svalů
Posílení svalů je prospěšné nejen pro vaše celkové zdraví, ale také Vám pomůže pomoci se zbavit zátěžě kloubů. Čím větší a pevnější  jsou svaly kolem kloubů, tím menší je zatížení, které musí klouby přenášet.
Číst více
Buďte aktivní a vyhněte se praskání a zranění kloubů
Buďte aktivní a vyhněte se praskání a zranění kloubů
Každý ví, jak je cvičení důležitou součástí při hubnutí a udržování zdravé tělesné hmotnosti. Neseďte celé dny jen tak. Čím více času trávíte na gauči, tím vyšší je riziko vzniku problémů s klouby. A čím méně cvičíte, tím se Vaše klouby stávají tužší.
Číst více
Jaké sporty jsou pro vás vhodné, pokud vás bolí klouby
Jaké sporty jsou pro vás vhodné, pokud vás bolí klouby
Mnoho lidí dnes naneštěstí nedbá na dostatečnou ochranu svých kloubů při sportovních aktivitách, což často vede k bolestem kloubů již v mladém věku.
Číst více
Znáte tejpovací pásky?
Znáte tejpovací pásky?
Na prestižních sportovních akcích vidíme stále více atletů, kteří nosí barevné pásky, ale spousta lidí stále ještě neví, k čemu vlastně slouží. Tyto tejpovací pásky používané lékaři a fyzioterapeuty zefektivňují léčbu poruch pohybového aparátu, pokud je aplikuje zkušený odborník pomocí správných technik.
Číst více
Jaké je tajemství úspěšného hubnutí?
Jaké je tajemství úspěšného hubnutí?
V dnešní rušné době lidé hledají rychlé, levné a velkolepé způsoby hubnutí, které jim pomohou dosáhnout ideálních tvarů. Nelze však ignorovat ani fyziologické procesy, které v těle probíhají, ani základní fakta o hubnutí.
Číst více
Pro maminky s bolestí v kříži
Pro maminky s bolestí v kříži
Při těhotenství se neustále mění vaše držení těla. Roztahování klínu vytváří tlak na pánevní žíly a svaly a hormony uvolňují vaziva.
Číst více
Aktivity doporučené pro lidi s bolestmi kolen
Aktivity doporučené pro lidi s bolestmi kolen
Které aktivity jsou pro vás těmi pravými, pokud chcete sportovat, ale bolí vás kolena?
Číst více
Správná strava a pitný režim
Správná strava a pitný režim
Jak nejlépe ochráníte vaše klouby Existuje něco jako dieta prospěšná pro zdraví kloubů Co byste měli jíst proto, abyste podpořili zdraví svých kloubů?
Číst více
Jaro je tady, čas vyjít do zahrádky!
Jaro je tady, čas vyjít do zahrádky!
Ať už je zahrádkářství pro vás prací nebo koníčkem, polovina obyvatelstva mezi 35 a 50 lety života zažívá během aktivit spojených se zahrádkařením bolest křížů, kolen nebo ramen. Nejčastější příčinou takových bolestí je nadměrné zatížení kloubů a páteře, které se týkají více než jedné čtvrtiny lidí v této věkové skupině.
Číst více